És elindítjuk a “sokunknak jobb életet ígérő” webáruházunkat

Részünkről történelmi pillanatként tekintünk a mostani időszakra. Úgy érezzük, hogy egy kb. 6 éves vízió alapítókövét sikerült letennünk, aminek a felavatásába szeretnénk most bevonni önt is.

Elkészültünk végre azzal a gazdaság-fejlesző programunk megvalósító eszközével, amivel mutatni tudjuk az utat azok számára, akiknek elegük van ebből a gazdasági környezetből, ami körülveszi őket, és ezért hajlandóak minimális – áldozatnak tűnő – szokások megváltoztatására,  a jobb élet reményében, amivel másokkal is közösen együttműködve jólétet vagyunk képesek teremteni magunknak a többieken keresztül.

szuletes

Célunk, hogy létrejöjjön első lépcsőként egy olyan 500 fős “gazdasági munka-közösség”, akik képesek együtt-működni gazdaságilag, vagyis egymás termékét/szolgáltatását fogyasztják, amivel részben egymásnak biztosítanak folyamatos munkát.

Legyen Ön is benne az első ötszáz főben, amíg lehet

Vásároljon Ön is webáruházunkban itt

Ha pedig Ön egy olyan cégnél dolgozik, vagy olyan céget képvisel, amelyik valóban értékes terméket/szolgáltatást teremt, akkor kérjük, mutassa be feletteseinek a programunkat, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot alább, és legyenek a beszállítóink is.

hp-logoIsmerje meg a HungaroPiacot Ön is

Kategória: Alapelveink

Hatalmas veszélyre figyelmeztet a bankárguru

jacob-rothschild

Munkánk során folyamatosan figyeljük, hogy mi lehet a közeljövő. Ha pedig már egy Rothschild is sötét jövőt lát, akkor lehet érdemes komolyan venni a véleményét, és elgondolkodni azon, hogy egy esetleges összeomlás esetén, hogyan tudunk önállósodni és túlélni.

Jacob Rothschild véleményében nem csak az Orosz-Ukrán-Atlanti Szövetség konfliktusára céloz, hanem az EU gazdaságának rossz helyzetére, és a kínai gazdaság lassulására is. További részleteket itt olvashat.

.

Tartson velünk, folytatás itt!

.

Kategória: Válság: 2015-2016

Na fogjuk meg és vigyétek

Biztos találkozott már ön is ezzel a szlogennel, ami az érdemi munka elkerülését illet kifejezni. Néha úgy érzem, hogy a sokan úgy állnak egy jobb gazdasági környezet kialakításának kérdéséhez, hogy: rendben, fogjunk össze, de ők nem, mert ők épp nem érnek rá ezzel foglalkozni, hiszen nekik pénzt kell keresniük, ráadásul azt is most, és azonnal. Ismerős ugye?

Nos, rendben, eljött a cselekvés ideje, és mi magunkra vállaljuk, hogy megtesszük az első, de legfontosabb lépést, és összefogjuk a többieket. Mi, akiknek fontos, hogy egy jól szervezett, stabil gazdasági környezetben működjünk, mi megtesszük azt az első lépést, hogy ön is teret nyerjen ebben a válságbiztos gazdasági környezetben, amit másokkal együtt szervezünk.

csapatmunka

Hosszú út áll mögöttünk. Rengeteg munka, tapasztalat, és együttműködési szándékkal gazdagodtunk az utóbbi pár évben, ami mára lassan készen áll arra, hogy megvalósítsuk együtt a 100.000 munkahelyet foglalkoztató gazdasági programunkat, ahol önre is szüksége lehet a többi együttműködőnek.

Még pár utolsó simítás, és elindítjuk végre azt a webes felületet, ahol helye van az ön munkájának/termékének/szolgáltatásának, és az ön vásárlásainak. Igen, ahogy azt a megvalósító terveink közt korábban már bemutattuk, hamarosan elindítjuk kezdeti online webáruházunkat a HungaroPiacot, ahol hazai gyártók hazai termékeit tudjuk együtt közösen megtermelni és elfogyasztani. KéHazai termék - logo - érmévelsőbb persze más eszközök is lesznek egy webáruházon kívül, de ez most az első lépés (ami egy nem is kis lépés).

Igen, kezdetben a HungaroPiac webáruházon keresztül, házhoz szállítjuk önnek azt, amit mások gyártanak le, és az ön vállalatának termékeit pedig megvesszük, és másoknak adjuk el, akiktől ön korábban vásárolt. Igen, ez a kölcsönösség a záloga annak a fenntartható körforgásnak, ami a pénz útját illeti, ami a legvégén össze fog kötni bennünket közös érdekeink által, és ad mindannyiunknak folyamatos munkát / vállalati megbízást.

Szóval, nem maradt más hátra, csak kérjük, figyelje hírlevelünket, mert hamarosan indul: a HungaroPiac, ahol akár 20-50%-kal is olcsóbban vásárolhat közülünk tartós élelmiszert, háztartási termékeket vagy irodai kellékeket.

.

Tartson velünk ön is, regisztráljon most!

.

Kategória: A program részletei

Bemutató előadás: Hogyan fogunk 100.000 munkahelyet létrehozni Veled?

Lassan 1 éve álmodtunk egy nagyot: változtassuk meg a hazai gazdaság helyzetét munkahelyek teremtésével. Korábban, sok-sok éve még mi is vártuk, hogy majd vezetőink ezt megteszik helyettünk (hiszen, azért választottuk meg őket), de szerintem mára kijelenthetjük, hogy csak magunkra számíthatunk, mert láthatóan egyik párt vezetőjének se elsődleges érdeke a mi gazdasági megmentésünk, és most nem is szeretnék ennél mélyebben politizálni itt …

Hazai termék - logo - érmével

Szóval, szerintünk sok-sok hazánkban élő ember egyforma következtetése lett az mára, hogy: CSAK MAGUNKRA SZÁMÍTHATUNK. Aki pedig ezen felismerés után még mindig másoktól várja a megoldást, hogy jobb legyen itthon, annak sajnos nem tudunk segíteni ezen a fórumon. Tehát, ha Te úgy érzed, hogy Neked is elég önfeláldozó tett elszenvedni ezt a gazdasági környezetet, ami hazánkra jellemző, akkor arra bátorítunk, hogy tarts velünk, mert hamarosan elindítjuk megvalósító eszköztárunkat, ami képes neked is, és még sok-sok ezer embernek jólétet biztosítani.

civilmag

Amíg viszont az előbbi, te általad is használható megoldást útjára engedjük, már addig is tartunk róla egy díjmentes bemutató előadást a MagNet Bank szövetségesünkkel együtt szervezve, amelyre szeretettel várunk Téged is.

Tehát a bemutató előadásunk időpontja 2015. február 10. (kedd)18:00-20:00-ig tart a MagNet Bank székházában a 1061 Budapest, Andrássy út 98 szám alatt. A FaceBook-os eseményt itt találod, amire kérjük, hívd meg barátaidat, akár el tudsz jönni, akár nem.

Van kedded hozzá? :)

Kategória: A program részletei

Vége a forint zuhanásának?

Forint zuhanásNem hagyhatjuk szó nélkül mi sem a tegnapi nap legmeglepőbb gazdasági eseményét a forint zuhanást.

Korábban már többször is jeleztük, hogy a közeljövőben egy újabb válság lesz, ami várhatóan jelentősen nagyobb lesz, mint a 2008-2009-es válság, ami azóta se szűnt meg még igazából. Sőt, tegnap a svájci jegybank megmutatta, hogy az egész EU mekkora válságban van még ma is. Nos, ez a válság várhatóan 2015-2016-ban még mélyebb lesz a fent említett előrejelzések és helyzetjelentések szerint, mivel a termelésünk azóta sem javult eleget, és a tőkekiáramlásunk pedig folyamatosan növekszik.

De mégis mennyire vagyunk felkészülve az ilyen nem várt esetekre?

Ahogy azt az Államadósság Kezelő Központ oldalán is olvasható, még mindig elég jelentős devizaadóssággal rendelkezünk, ami jelenleg a GDP 35,2%-a. Mivel ez az arány a mostani kormányzás alatt láthatóan csökkent, ezért értékelnünk kell az MNB válaszát és el kell fogadnunk az NGM közleményét a forint zuhanásra. Vagyis tegnap óta tisztán látszik, hogy minden PR ellenére mennyire törékeny gazdasági környezetben élünk, amit mi magunk is gyengítünk minden alkalommal, amikor külföldi terméket/szolgáltatást vásárolunk a hazai helyett, és/vagy devizát forintot váltunk devizára közvetve egy multi hipermarketen keresztül vagy közvetlenül amikor külföldre utazunk pénzt költeni.

A 100.000 munkahely program munkahelyteremtő hatása mellett pedig szerencsénkre pozitív mellékhatásként jelentkezik a devizaadósság nem növekedése is, mivel nem kell az előállított termékekhez devizát felhasználnunk, csak forintot – vagy csak kisebb részben szükséges, mint a tiszta importáru-fogyasztás esetén. Ha pedig ön szeretne a jövőben is itt élni Magyarországon, akkor kérjük, hogy ön is védje meg a gazdaságunkat, mert “tehet érte, tehet ellene”.

.

Csatlakozzon ön is hozzánk,
várjuk (gazdasági)közösségünkben.

.

A cikk támogatója: Cékla Klub

Kategória: Válság: 2015-2016

Hogyan lehetne németországi életszínvonal itthon?

Ezt a bejegyzést egy közelmúltban szervezett előadás és társasjáték már megelőzte, amit a MagNet Bank-ban  “Józsi Bácsi” a híres blogger szervezett a 100.000 munkahely program iránti szimpátiája miatt.

Ezen az előadáson a közönséggel együtt eljátszottuk egy helyi piac működését a jelenlegi társadalmi- és gazdasági szabályok alapján, amibe belevettük a vásárlásaink által okozott következményeket is. A hatás megdöbbentő volt.

A MagNet Bank-ban Józsi Bácsi által szervezett 100.000 munkahely program előadása, és társasjátéka

A MagNet Bank-ban Józsi Bácsi által szervezett 100.000 munkahely program előadása, és társasjátéka

Itt bemutattunk egy olyan összefüggést, és ezáltal felismerést, aminek eredménye az is lehetne, hogy hogyan érhetnénk el mi mindannyian azt, hogy itt, 2020-ban az átlagos életszínvonal elérje a jelenlegi németországi életszínvonalat. Az életszínvonal alapjának az egy főre jutó nemzeti terméket vettük alapul, amit vásárlói kosár értéken más országokhoz viszonyítottunk. Még csak épp lezártuk ezt a társasjátékot, és a HVG.HU pont ezzel az életszínvonal kérdéssel foglalkozott, már ami az életszínvonalak összehasonlítását jelenti az EU-n belül.

Ezek után nézzük a megoldást: ha a hazánkban élők szeretnének itthon is németországi életszínvonalat fenntartani, akkor ahogy azt a HVG.HU cikke is mutatja, egyszerűen csak meg kell dupláznunk a jelenlegi GDP-t. Ha ez megtörténik, akkor az egy főre jutó GDP – ami most csak a németországinak kb. az 52%-a, mivel a magasabb fizetés magasabb rezsit, és egyéb díjakat is jelent – megduplázódik. Míg a németországi egy főre jutó 2013-as GDP vásárlói kosár értéken 41.967 USD/fő, addig a hazai 2013-ban: 22.152 USD/fő, vagyis egészen pontosan 52,7%-t teljesítjük a német gazdaságban élőkének. Tehát a hazai egy főre jutó vásárlói értéken számított GDP-t kell csak felemelnünk 41.967 USD/fő-re.

Hogyan tudjuk ezt megtenni? Nagyon egyszerűen is lehetne, ha ebben a szándékban minden hazai gazdaságban jövedelmet szerzett ember részt venne. Egyszerűen a GDP-t is meg kellene hozzá duplázni, ami ugye a 2013-as 28685 milliárd Ft helyett 57370 milliárd Ft-t kellene termelnünk.

Hogyan tudjuk ezt elérni? Egyszerűen csak 2020-ig minden évben a jelenlegi közel 22.000 milliárd Ft-nyi importáru fogyasztásunkat kellene lecsökkenteni évi 5.000 milliárd Ft-tal és/vagy megnövelni az export bevételünket, mert így 2020 december 31-ig épp 30.000 milliárd Ft-nyi bevételnövekedésünk lenne, ami eredményül létrehozná a németországi életszínvonalat. Az importáru megtakarítás pedig annyiban lenne egyszerűbb az exportbevétel növelésnél, hogy ez a pénz itthon van nálunk, ezért a pénzért nem kell eladni senkinek semmit se, azaz ahogy egy nagy családnál is tennék, egyszerűen csak meg kell takarítani ezt a költséget, azaz külföldi termék helyett hazait kellene vásárolni, ahol tudunk, mert a demokrácia a pénztárnál kezdődik. Persze a fenti szép elmélet eredménye csak utópia marad, mivel tapasztalataink szerint sokan próbálják megmagyarázni, hogy miért nem tudnak hazaira váltani, így marad a jelenlegi nehéz gazdasági környezet. Pedig ez nem kormányakarat kérdése, hanem kizárólag civil akarat kérdése, ami sokkal erősebb, mint a kormányé és ráadásul a német gazdaságban az adóelvonás mértéke sem jelentősen különbözik a hazaitól, azaz nem ezen múlik. Ráadásul, ha ez megvalósulna, az adóteher is jelentősen csökkenne.

.

Csatlakozzon hozzánk,
vegyen részt programunkban

.

Kategória: Alapelveink

Októberben megtorpant az export

Még korábban, májusban jött ki egy hasonló adat, amikor az import gyorsabban nőtt, mint az export. Aztán jött egy olyan adat, hogy többet költünk a horvát tengerparton, mint tavaly. Most meg kijött ez a cikk, hogy megtorpant az export.

export

A cikkből kiemelnénk:

“2014 októberben az export euróértéke 2,1 százalékkal csökkent, az importé 2,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. … A friss adatokból egyértelműen látszik az is, hogy az import egyre nagyobb szerepet játszik a gazdaságban. Az import bővüléséhez hozzájárult a belföldi fogyasztás élénkülése, valamint a beruházások bővülése is.”

Mi kell ahhoz, hogy felfogjuk végre, hogy:

  • Ez így fenntarthatatlan
  • Drága adózást gerjeszt
  • Gyengíti a hazai gazdaságot, és kiszolgáltatottá teszi egy újabb válságban
  • Gyengíti a forintot

A tavalyi évben 22.000 milliárd Ft volt az importáru fogyasztásunk, miközben ez a pénz itt volt köztünk. Miért kell ennyire pazarolni a devizánkat, amit adósságból tartunk fent? Ez a pénz kb. 4 millió új  munkahelyet teremtett volna itthon, ill. minimum megduplázta volna a fizetéseket. Persze ez csak elméleti megközelítés, mivel ez sosem fog megtörténni.

Ezek után nem éri kizárólag a mindenkori kormányra mutatni, hogy itthon milyen rossz.

Kérjük, hogy törekedjen arra, hogy visszafogja a külföldi termékek fogyasztását, és erre ösztönözzön másokat is.

.

Csatlakozzon hozzánk ön is!

.

Kategória: Gazdasági helyzetjelentés

Szociális (mező)gazdaság a közösség szolgálatában

Korábban már mi is írtunk arról, hogy szolidaritás nélkül nehezen működik a jólét ebben a megnövekedett versenyben, mert mindig lesznek olyan országok, ahol nálunk olcsóbban dolgoznak, mint mi, és olyan is, ahol jobban dolgoznak, és olyan is, ahol olcsóbban és jobban dolgoznak, így ha szeretnénk megvédeni gazdaságunkat, akkor egymásért szolidaritást kell vállalnunk gazdaságilag is.

A gazdasági szolidaritás

Ezen munkánk során azt tapasztaltuk, hogy alapelveinkkel nagyon kevesen vagyunk, ezért nagyon úttörő munkát végzünk. A Tudatos Vásárlók Egyesületének cikke szerint viszont csak nálunk ekkora az ismerethiány, mert több ország mellett pl. Olaszországban is jelentős kultúrája van a gazdasági szolidaritásnak, aminek a lényege, hogy esetenként akkor is a helyi termelőktől vásárolnak, hogy ha az akár drágább is. Nos, szerintünk is ez az igazi szolidaritás másokkal szemben, mert így a termelők biztos munkához jutnak, továbbá ez az alapja is egy közösség önellátásnak, önrendelkezésének.

Bár Olaszországban is egyenlőre ez a szemlélet inkább a kistermelők felé alakult ki, de Németország, Svájc, Ausztria gazdasága többek közt azért olyan erős, mert országos szemléletben is szolidárisabbak önmaguk közösségéhez, mint pl. mi itthon Magyarországon, ahol általában csak az olcsó ár a döntési elv alapja.

 

Kategória: Alapelveink, Gazdasági helyzetjelentés

Új forradalom zajlik – így száguldhat el Magyarország mellett a világ

Csak megerősít minket az a cikk, amit szintén a Napi.hu oldalon olvashatunk, ahol a hálózati gazdaság kialakulásának modelljét mutatják be. Ahogy azt már korábban bemutattuk, ez nem egy új modell, és hazánk kiemelkedő tapasztalattal  bír az egykori HANGYA Szövetség megalakulásával.

Hálózatos gazdaság

Javasoljuk, merüljön el ön is jobban ebben az új gazdasági hullám tanulmányozásában, mert természetszerűleg sem tudunk együtt máshová fejlődni egy ilyen technológiai fejlődésben, ill. gazdasági válságban.

.

Tartson velünk. Csatlakozzon ön is
közösségi gazdaságunkhoz, mert együtt könnyebb!

.

Kategória: Gazdasági helyzetjelentés

Elkerülhetetlen katasztrófát jósol a szakértő

Lassan már nem is csodálkozunk, hanem megszokjuk, és felkészülünk arra az újabb válságra, amit újra és újra sulykolnak a közeljövőre. Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy az egész EU gazdasága újabb válság közeli állapotba kerülhet, mert nincs növekedési tere, így könnyen kialakulhat a defláció, ami jelentős zsugorodást okoz.

alacsony-fizetes

Ma a CNBC TV riportja ezt újra megerősítette, amit Philippe Legrain, a José Manuel Barroso vezette korábbi Európai Bizottság gazdasági tanácsadójával készített.

Ön felkészült már a következő válságra? Egyes előrejelzések szerint ez 2015-2016 körül várható.

.

Tartson velünk, csatlakozzon
hozzánk, mert együtt könnyebb!

.

Kategória: Gazdasági helyzetjelentés, Válság: 2015-2016
Hogyan tudunk együtt 100.000 munkahelyet létrehozni?

Szövetségeseink

Magyar termék védjegyek Magyar Termék Nonprofit Kft

Területi Önkormányzatok Országos Szövetsége Területi Önkormányzatok
Országos Szövetsége

Megújuló HANGYA-2010 Szövetkezet

MagNet Bank MagNet Bank

Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek
Országos Szövetsége

További szövetségeseink

Impresszum

Drábik János Alapítvány
1061 Budapest, Király u. 26.
18399329-1-42
MagNet Bank:
SWIFT kód: HBWEHUHB
IBAN: HU391620-01060023-78020000-0000
Adatkezelés nyilvántartási száma:
NAIH-78166/2014