Vége a forint zuhanásának?

Forint zuhanásNem hagyhatjuk szó nélkül mi sem a tegnapi nap legmeglepőbb gazdasági eseményét a forint zuhanást.

Korábban már többször is jeleztük, hogy a közeljövőben egy újabb válság lesz, ami várhatóan jelentősen nagyobb lesz, mint a 2008-2009-es válság, ami azóta se szűnt meg még igazából. Sőt, tegnap a svájci jegybank megmutatta, hogy az egész EU mekkora válságban van még ma is. Nos, ez a válság várhatóan 2015-2016-ban még mélyebb lesz a fent említett előrejelzések és helyzetjelentések szerint, mivel a termelésünk azóta sem javult eleget, és a tőkekiáramlásunk pedig folyamatosan növekszik.

De mégis mennyire vagyunk felkészülve az ilyen nem várt esetekre?

Ahogy azt az Államadósság Kezelő Központ oldalán is olvasható, még mindig elég jelentős devizaadóssággal rendelkezünk, ami jelenleg a GDP 35,2%-a. Mivel ez az arány a mostani kormányzás alatt láthatóan csökkent, ezért értékelnünk kell az MNB válaszát és el kell fogadnunk az NGM közleményét a forint zuhanásra. Vagyis tegnap óta tisztán látszik, hogy minden PR ellenére mennyire törékeny gazdasági környezetben élünk, amit mi magunk is gyengítünk minden alkalommal, amikor külföldi terméket/szolgáltatást vásárolunk a hazai helyett, és/vagy devizát forintot váltunk devizára közvetve egy multi hipermarketen keresztül vagy közvetlenül amikor külföldre utazunk pénzt költeni.

A 100.000 munkahely program munkahelyteremtő hatása mellett pedig szerencsénkre pozitív mellékhatásként jelentkezik a devizaadósság nem növekedése is, mivel nem kell az előállított termékekhez devizát felhasználnunk, csak forintot – vagy csak kisebb részben szükséges, mint a tiszta importáru-fogyasztás esetén. Ha pedig ön szeretne a jövőben is itt élni Magyarországon, akkor kérjük, hogy ön is védje meg a gazdaságunkat, mert “tehet érte, tehet ellene”.

.

Csatlakozzon ön is hozzánk,
várjuk (gazdasági)közösségünkben.

.

A cikk támogatója: Cékla Klub

Hozzászólások

Hozzászólások

Kategória: Válság: 2015-2016
Hogyan tudunk együtt 100.000 munkahelyet létrehozni?

Szövetségeseink

Magyar termék védjegyek Magyar Termék Nonprofit Kft

Területi Önkormányzatok Országos Szövetsége Területi Önkormányzatok
Országos Szövetsége

Megújuló HANGYA-2010 Szövetkezet

MagNet Bank MagNet Bank

Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek
Országos Szövetsége

További szövetségeseink

Impresszum

Drábik János Alapítvány
1061 Budapest, Király u. 26.
18399329-1-42
MagNet Bank:
SWIFT kód: HBWEHUHB
IBAN: HU391620-01060023-78020000-0000
Adatkezelés nyilvántartási száma:
NAIH-78166/2014